vrijdag 7 oktober 2016

1 week na vertrek

Vandaag vrijdag 7 oktober, 21 u (bij jullie nu 12u 's middags). De avond valt hier al vlug. Zo rond 19u30 duister.
We zitten momenteel in een huisje in een buitenwijk van Sydney. Om de hoofdstad te bereiken moeten we eerst 10 min wandelen, dan 5 min bus en dan 15 min trein (lijkt meer op een metro maar hier houden ze het bij trein). Zara vindt dit al een heel avontuur. Vooral het in- en uitstappen vindt ze cool: met een pasje (cfr bankkaart) in- en uitloggen.
Deze week gebruiken we vooral openbaar vervoer. Zeer vlot, goede verbindingen naar alle uithoeken en zeer stipt. Onze NMBS kan er wat van leren! Wel vrij duur. Maar met een beloningssysteem: hoe meer je rijdt, hoe goedkoper het wordt. Ook op zondag verwennerij. Voor 2.50 Australische $ kan je met het hele gezin onbeperkt op trein en bus. (1.5 $ is ongeveer 1€)
Onze jetlag is zo stilaan voorbij. De eerste nachten lagen we klaarwakker en sliepen we zeer lang uit. Ondertussen zetten we de wekker om toch nog wat van de dag te hebben. Wie onze foto's op Facebook volgt, kan zien dat we enkele hoogtepunten van Sydney al bezochten. Het operahouse was zo één van de voltreffers, alsook de Japanse tuin en het Royal park. Een verademing te midden van de stad. Ook de universiteitssite (Maquarie University) is een heel aangename plaats om te vertoeven. We zullen onze papa hier wel vaker komen opzoeken tijdens de lunchpauze. Je kan er gezellig picknicken  in een groot park met prachtige fontein en schaduwplekjes onder de vele grote bomen.
Vanaf volgende dinsdag loopt ons huurhuisje ten einde. We starten dan ons echt Australië verhaal. Want inderdaad, de aankoop van een campervan is een feit!! Eerst nog wat financiën regelen, en weg zijn wij, onze vrijheid tegemoet!
Na 1 weekje Sydney kan ik alvast dit resumeren:
Zara doet het geweldig; de Aussies zijn uitermate vriendelijk en gastvrij; de wijn is verrukkelijk; het 'weer is zalig (lente maar al 25 à 30°); musically op de smartphone is een fantastische creatieve tijddoder; Frans, Engels, Nederlands en wiskunde geven onderweg is een aanrader; kiezen voor ons project Australië was een top idee!

Maar ach, ze zijn pas 1 week weg van huis....wacht maar, hoor ik jullie zeggen.












2 opmerkingen:

  1. Knappe foto's van een zo te horen meer dan geslaagde eerste periode. Verder doen op die manier, zou ik zeggen! Succes daarbij! Doret

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Schitterend! Om jaloers op te zijn! Laat de foto's maar komen. Veel succes met jullie nieuwe woonst. Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen